18 nov. 2010

Transfăgărăşan

Încă din şcoala primară, înveţi că există în ţara noastră un drum spectaculos care trece prin cei mai înalţi munţi – Transfăgărăşanul (DN 7C).
Acesta traversează Munţii Făgăraş şi Căldarea Glaciară Bâlea desfăşurându-se între Arefu (Jud. Argeş) şi Cârţişoara (Jud. Sibiu).
Această şosea s-a născut din ambiţia unui om de a realiza o cale de legătură între Muntenia şi Ardeal şi a fost construit între anii 1970 – 1974. Ceea ce pentru zilele de astăzi pare total imposibil. Ca la orice proiect ambiţios din acea perioadă s-au pierdut şi foarte multe vieţi omeneşti.
Transfăgărăşanul trece peste 830 podeţe, 27 viaducte; pentru construcţia lui a fost necesar să fie dislocate mai multe milioane de tone de rocă; pentru aceasta s-au folosit: 6520 tone de dinamită, din care 20 de tone numai la tunelul Capra – Bâlea.
Transfăgărăşanul este una dintre zonele minunate din ţară şi în acelaşi timp complexă din punct de vedere turistic: Lacul şi Barajul Vidraru, Cetatea Poenari, Lacul glaciar Bâlea şi Cascada Bâlea, trasee montane.









Partea Nordică



Partea Sudică

Partea Sudică


5 comentarii:

  1. frumos tare pe transfagarasan
    abia astept sa il fac din nou la anul
    daca esti interesata de schimb de link uita-te peste :
    http://alice-albinutza.blogspot.com/
    http://pecarari.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. thank you! Single Mother Scholarships

    RăspundețiȘtergere
  3. Am "facut" Transfagarasanul anul trecut,cand ne intorceam de la Sibiu! Am ramas pur si simplu uluiti de frumusetea locurilor...A fost o excursie care a ramas in sufletul meu!

    RăspundețiȘtergere